Μία επέτειος – Μερικές σκέψεις…

Το Πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων «AΡΧΩΝ – ορθόδοξη εκκλησιαστική ενημέρωση», συμπλήρωσε τρία χρόνια παρουσίας στο χώρο των Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ήταν 16 Μαρτίου 2015 όταν βγήκε στον αέρα ένα εγχείρημα νέων ανθρώπων, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη μας για την ενημέρωση και τον χώρο της Εκκλησίας.

Ο δρόμος που διαλέξαμε συνειδητώς, χωρίς δεσμεύσεις και αγκυλώσεις, ήταν μία πραγματική πρόκληση! Στα τρία αυτά χρόνια προσπαθήσαμε με τρόπο έγκυρο, έγκαιρο και αντικειμενικό, να παρουσιάζουμε την εκκλησιαστική επικαιρότητα στο αναγνωστικό μας κοινό. Δώσαμε βήμα να ακουστούν όλες οι απόψεις, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα σε αυτό που ονομάζεται πολυφωνία στην ενημέρωση. Λάθη και παραλήψεις σίγουρα υπήρξαν, δεν έγιναν όμως σκοπίμως και εκ προθέσεως. Αντιμετωπίσαμε το χώρο της διοικούσας Εκκλησίας με σεβασμό και καλόπιστη κριτική, χωρίς κιτρινισμούς, εκβιασμούς και προσπάθειες χειραγώγησης.

Ωστόσο μη φαντάζεται κανείς ειδυλλιακές  καταστάσεις, μέσα στην αφιλόξενη έρημο των Μέσων Ενημέρωσης. Καθημερινή προσπάθεια με αρκετό κόπο, εντάσεις, δυσκολίες και πολλές φορές απογοητεύσεις. Όλα αυτά μπαίνουν όμως στην άκρη, όταν αναλογιζόμαστε τις εμπειρίες, τις συγκινήσεις, την αγάπη, αλλά και την προτίμηση που μας δείχνετε όλοι εσείς, οι χιλιάδες καθημερινοί αναγνώστες μας. Μας δίνετε δύναμη και αποτελείτε μια στέρεη βάση για να σχεδιάσουμε το μέλλον και να αναστοχασθούμε την πορεία μας.

Μπαίνουμε, λοιπόν, στον τέταρτο χρόνο μιας ωραίας περιπέτειας, με αμείωτη τη θέλησή μας να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή που έχουμε χαράξει. Σε αυτό το δρόμο θα  προχωρήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα, ώστε να σας τροφοδοτούμε καθημερινά με  αξιόπιστη ενημέρωση. Η δύναμη που μας δίνετε μας υποχρεώνει για μεγαλύτερη αυτοκριτική, πάντα με την ελπίδα ότι αυτό βοηθά στη βελτίωση και στην αναβάθμιση της Ιστοσελίδας μας.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!!!

Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Υπεύθυνος Αrxon.gr

και τα Μέλη της  Συντακτικής Ομάδας

Διαβάστε ακόμα