Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Ι. Ναό Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου (ΦΩΤΟ)

Στο κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου τελέστηκαν σήμερα οι τελευταίοι Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Μπροστά στην εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας οι τρεις ιερείς του ναού έψαλλαν τους 24 οίκους του Ακαθίστου Ύμνου προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλο το εκκλησίασμα.

Στην Ακολουθία παρέστη και ο κ. Γιώργος Πατούλης , πρόεδρος της ΚΕΔΕ , δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και υποφήφιος  για το Δήμο Αθηναίων. Ο κ. Πατούλης εξέφρασε το θαυμασμό του για τους τόσο καλλίφωνους ιερείς και ψάλτες  και για το αίσθημα ψυχικής ανάτασης που νοιώθει κανείς μέσα σε αυτήν την εκκλησία.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής: « Η Ανάληψη Κυρίου είναι μια πανέμορφη Εκκλησία με υπέροχες αγιογραφίες με χρυσό, έργα απαράμμιλης αισθητικής και αξίας και τους πιο λαμπρούς Πατέρες. Επειδή είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε, θεωρούμε ότι οι ενορίες μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης όχι μόνο μέσα από τους πνευματικούς πατέρες αλλά και πολιτισμού για τους νέους και να γίνουν εστία πνευματική. Η διάθεσή μας είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με την Εκκλησία να κάνουν την επανεκκίνηση και για τους νέους και αυτός ο όμορφος ναός στο Νέο Κόσμο προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Αυτή η ενορία μπορεί να κάνει την επανεκκίνηση».

Εκ του Ι. Ναού

Διαβάστε ακόμα