Ο Επίσκοπος Φαναρίου στον Γ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στην Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του τρίτου για εφέτος Κατανυκτικού Εσπερινού, με την συμμετοχή πολλών ευσεβών Χαλκιδέων, οι οποίοι προσήλθαν.
Στην ιερά Ακολουθία χοροστάτησε, ως επίσημος προσκεκλημένος, ο εκ Χαλκίδος καταγόμενος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την παρουσία και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος μόλις είχε φθάσει από την Αλόννησο.
    
Ο Θεοφιλέστατος κ. Αγαθάγγελος κήρυξε και τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στην διδασκαλία της Εκκλησίας περί του ιερού θεσμού της Νηστείας και χαροποίησε ιδιαιτέρως τους Χαλκιδείς.
   
 Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία του τον Θεοφιλέστατο εκλεκτό ομιλητή και ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους και συμμετέχοντες στην κοινή λατρεία, που αγκαλιάζουν με την ζωηρή τους παρουσία όλες τις ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Ι. Μ. Χαλκίδος
Διαβάστε ακόμα