Ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Ομπλού ομιλητής στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, το απόγευμα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα, η καθιερωμένη Κατηχητική σύναξη πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού Πατρών, Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η εν Χριστώ ζωή κατά τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος».

Ο άγιος Καθηγούμενος, με την διακρίνουσα πνευματικότητα και τον καταληπτό θεολογικό του λόγο, μας παρουσίασε την προσωπικότητα του μεγάλου αυτού νηπτικού πατρός της Εκκλησίας μέσα από το πνευματικό βιβλίο του «Κλίμαξ», όπου ο Άγιος κλιμακωτά περιγράφει τις βαθμίδες της πνευματικής ζωής, όχι μόνο για τούς μοναχούς αλλά και για τούς εν τω κόσμω αγωνιζομένους Χριστιανούς. Πιο συγκεκριμένα ο Γέροντας Νεκτάριος επεσήμανε, πως η εν Χριστώ ζωή, σύμφωνα με τις παραινέσεις του Αγίου, δεν είναι μια ανώδυνη και άμοχθη ζωή για όσους θελήσουν να την ακολουθήσουν. Η αναζήτηση μιας τέτοιας ζωής, χωρίς διάθεση αγώνα, είναι μια επικίνδυνη πλάνη, γιατί δεν υπάρχει θέωση χωρίς Θεό, αγιασμός χωρίς «αίμα», νίκη χωρίς αγώνα, Εκκλησία χωρίς μαρτυρικό φρόνημα.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας  κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε εγκάρδια τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο π. Νεκτάριο Κωτσάκη, για την πνευματική του συνδρομή στο «γεώργιο» της Τοπικής μας Εκκλησίας, έκλεισε την σύναξη λέγοντας: «στην Εκκλησία δεν μπορεί να υπάρξει θεωρία χωρίς πράξη, γι᾿ αυτό και οι Άγιοι  της Εκκλησίας, αφού έπαθαν και έμαθαν τα «θεία» είναι οι ασφαλέστεροι χειραγωγοί και οδηγοί μας, στο δρόμο της εν Χριστώ ζωής.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα