Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην Ι. Μονή Αγ. Νικολάου Άνω Βάθειας (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη της Δ’ Εβδομάδος των Νηστειών 22 Μαρτίου, νωρίς το απόγευμα ετελέσθει με το Μοναστηριακό Τυπικό  και Κατάνυξη, το Μέγα και Ιερό Απόδειπνο, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, παρουσία πλήθους προσκυνητών, που συνέρευσαν απο την Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου, με Επικεφαλή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ, συνοδευόμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως του, όπου και έτυχαν θερμής υποδοχής, και αβραμιαίας φιλοξενίας, από την Καθηγουμένη Μακαρία και της Συνοδείας της.
 Εν συνεχεία ετελέσθηκε το Μέγα Απόδειπνο και τμήμα της Παρακλήσεως εις στον Αγιο Νικόλαο ,στον προαύλειο χώρο της Ιεράς Μονής, στο οποίο Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κκ Σεραφείμ, πλαισιουμένος απο τον Χορό των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστιας και Σκύρου, και από την Θεσσαλονίκη.
Προ της Απολύσεως,  ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Σεραφείμ ,ευχήθηκε, στους Προσκυνητές, με τις πατρικές ευχές του για την Αγία και Μεγάλη Τεσαρακοστή, και εν συνεχεία δεν παρέλειψε εκφράζοντας, τις εγκάρδιες ευχαριστίες του, προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, Χαλκίδος κκ Χρυσόστομο, για την αδελφική αγάπη, και σεβασμό προς τον ίδιο, και για την Άδεια και Ευλογία,  ώστε να πραγματοποιηθεί για ακόμα μία ακόμα χρονιά, η Κατανυκτική Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου, με την προσέλευση των  προσκυνητών, απο την Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου.
Eκ μέρους της αδελφότητας της Ιεράς Μονής, η Καθηγουμένη Μακαρία καλωσορίζοντας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ, για την παρουσία και τις πατρικές του ευχές, για την Αγία Τεσαρακοστή,  και την συμμετοχή όλων των προσκυνητών, ευχόμενη καλό υπόλοιπο της Αγίας Τεσαρακοστής.
 εν συνεχεία ετέλεσθη από τον Σεβασμιώτατο κκ Σεραφείμ Τρισάγιο, στον Τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Χαλκίδος, κκ Νικολάου Σελέντη του Τηνίου, με τον οποίο τον συνδέει αδελφική και εγκάρδια αγάπη, από νεανικά χρόνια ως φοιτητές στην Ιερατική Σχολή.
Tέλος στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα, από την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής, σε όλους τους προσκυνητές.
Ι. Μ. Καρυστίας
Διαβάστε ακόμα