Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Αρχιμ. Ανδρέα Μπολοβίνο (ΦΩΤΟ)

Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης με βαθιά θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου π. Ανδρέα Μπολοβίνου. Τα ίχνη του μακαριστού κληρικού είχαν χαθεί από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 το απόγευμα και ύστερα από έρευνες εντοπίστηκε η σορός του μέσα στο αυτοκίνητο του στη θαλάσσια περιοχή στις Καμάρες Γυθείου.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γυθείου, σήμερα Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Τοποτηρητού της Ι.Μ. Μάνης και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας (τόπος καταγωγής του μακαριστού κληρικού)κ. Νεκταρίου και με τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων της Ι.Μ. Μάνης και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος ευσεβών χριστιανών.

Για την προσωπικότητα και το έργο του μακαριστού μίλησαν με θερμά λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητής της Ι.Μ. Μάνης κ. Ευστάθιος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού ” Χαμόγελο του Παιδιού” κ. Γιαννόπουλος, ο πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Μάνης πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος και εκπρόσωποι συλλόγων της Μάνης.

Η ταφή του πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στα Καλύβια Γυθείου δίπλα στο τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου Β’.

Βιογραφικό

Ο π. Ανδρέας – Ιωάννης Μπολοβίνος γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1955 στην Κέρκυρα. Αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Κέρκυρα μετακόμισε στην Αθήνα για να φοιτήσει στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε το πτυχίο του το 1977, και το 1990 έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής, με ειδικότητα στην παιδοψυχιατρική.

Το 1996 εγκαταστάθηκε στο Γύθειο συνοδεύοντας τον μακαριστό Μητροπολίτη Μάνης και γέροντά του κυρό Χρυσόστομο Β’.

Το 2006 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος λαβών το οφίκιο του αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως εφημέριος στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου και στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γυθείου.

Άνθρωπος απλός, ταπεινός και αγαπητός σε όλο το πλήρωμα της τοπικής μας εκκλησίας. Δεινός κήρυκας του Θείου Λόγου κα παράλληλα, αφιλοκερδώς, ασκούσε την ιατρική ως παιδοψυχολόγος, βοηθώντας πάρα πολλούς νέους της περιοχής.

Συμμετείχε σε πάρα πολλά σεμινάρια και ημερίδες και επιπλέον λόγω της ιδιότητας του παιδοψυχίατρου ήταν εισηγητής σε πάρα πολλά εκδηλώσεις.

Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχή του εν χώρα ζώντων.

Αιωνία του η μνήμη!

Ι. Μ. Μάνης

Διαβάστε ακόμα