Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Πολιούχο Άρτας Αγία Θεοδώρα (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα ετελέσθη απόψε, Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την μνήμη της Αγίας Θεοδώρας, Πολιούχου της Άρτας.

Στην Ακολουθία, στον εν Άρτη Ιστορικό Ναό της Αγίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τους συμπανηγυρίζοντες Αγίους Αρχιερείς. Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος εκήρυξε τον Θείο λόγο και ανεφέρθη περιεκτικά στον βίο της εορταζούσης Αγίας Θεοδώρας και στην υπομονή της, επικαλούμενος τη χάρη και τη σκέπη της, για τον λαό της Άρτας και όλης της Ηπείρου.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσει τα χαριτόβρυτα Λείψανα της Αγίας και να συμμετάσχει στον εόρτιο Εσπερινό.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας.

 

Ι. Μ. Άρτης

Διαβάστε ακόμα