Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ι. Μητρόπολη Θηβών (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαγίων. Στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, η οποία έγινε σε κλίμα κατάνυξης, συμμετείχε πολυάριθμο εκκλησίασμα, με ιδιαίτερα συγκινητική την παρουσία πάρα πολλών παιδιών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της σημασίας της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, η οποία μας πάει πίσω και η οποία καθιερώθηκε από την Εκκλησία από την ανάγκη συμμετοχής των πιστών στη Θεία Κοινωνία τις ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που δεν ετελείτο η Θεία  Ευχαριστία. Ο αγώνας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής δεν είναι μόνο η προσευχή, η άσκηση αλλά και η συμμετοχή στην Ευχαριστιακή Σύναξη· κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού γινόμαστε σύσσωμοι και σύναιμοι Χριστού. Έτσι να ενισχυθούμε στον πνευματικό μας αγώνα και να φτάσουμε στο Άγιο Πάσχα.

Στο τέλος ο Εφημέριος του Ναού πανοσ. αρχιμ. π. Πολύκαρπος Καραμαρούδης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην ενορία εκφράζοντας παράλληλα και τις ευχαριστίες και την αγάπη όλων των παρευρισκομένων. Στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία παρίστατο συμπροσευχόμενος και ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Βαγίων πανοσ. αρχιμ. π. Μελέτιος Βαδραχάνης.

Ι. Μ. Θηβών

Διαβάστε ακόμα