Σαν σήμερα πριν 11 χρόνια …

Σαν σήμερα στις 18 Μαρτίου του έτους 2007 τελείται στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου των Αθηνών, η εις Επίσκοπο και Μητροπολίτη Μεσσηνίας χειροτονία του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Σαββάτου. Νέα σελίδα για την ιστορική Μητρόπολη Μεσσηνίας αποτελεί η εκλογή του νέου Μητροπολίτη, ο οποίος ξεχωρίζει ως κληρικός και πανεπιστημιακός διδάσκαλος, διάκονος του θείου λόγου και ανώτατος εκπαιδευτικός, Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Καθηγητής της Θεολογίας στο ΕΚΠΑ.

Ο μήνας του Ευαγγελισμού της χριστιανοσύνης κατά τον οποίον εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, είναι και ο μήνας του ευαγγελισμού της ελευθερίας της Πατρίδος μας και της Μεσσηνίας. Τα σημαντικά και ιερά αυτά γεγονότα της αναδείξεως του νέου Μητροπολίτη Μεσσηνίας λαμβάνουν χώρα τον μήνα Μάρτιο, τα οποία αποτελούν κορυφαίο  σταθμό στην ιστορική πορεία της Μεσσηνίας. Στις 15 του Μαρτίου γίνεται η εκλογή Του, στις 18 Μαρτίου τελείται η χειροτονία Του στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών και στις 31 Μαρτίου πραγματοποιείται η ενθρόνισή Του στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα.

Ευχόμαστε προς τον Άγιο Θεό να του χαρίζει  υγεία και μακροημέρευση για πολλά χρόνια ακόμα και να Τον ευλογεί προς δόξα του Αγίου ονόματός Του και της Εκκλησίας Του.

 

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα