Συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ.

Πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος κοινή συνάντηση του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, χθες, Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, με εκπροσώπους του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Γραμματέας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος, και οι κ. Γεώργιος Κούρτης, και κ. Χρήστος Πετρέας. Εκ μέρους του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχαν οι κ. Μανος Κόνσολας, Τομεάρχης Τουρισμού Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου, κ. Γιώργος Καραχάλιος, Επικεφαλής της Επιτροπής Θρησκευτικού Τουρισμού, κ. Πολυξένη Μοίρα, Μέλος της Επιτροπής Θρησκευτικού Τουρισμού, Καθηγήτρια του ΑΕΙ Πειραιά – Πρόεδρος Τομέα Τουρισμού, και η κ. Άννα Σαμαρά, Μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Τουριστικής Προώθησης. Στην κοινή συνάντηση έγινε σύντομη παρουσίαση του έργου που επιτελεί το Συνοδικό Γραφείο της Εκκλησίας της Ελλάδος και αντηλλάγησαν απόψεις και εξετάσθηκαν οι δυνατότητες κοινής συνεργασίας.

Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος καλωσορίζοντας τον Τομεάρχη Τουρισμού της Ν. Δημοκρατίας κ. Μάνο Κόνσολα και τους συνεργάτες του, ανέφερε κατ’ αρχήν ότι η Εκκλησία είναι υπεράνω πολιτικής και στόχος της είναι να αναδειχθεί, σε συνδυασμό με τα Ι. Προσκυνήματα και Θρησκευτικά Μνημεία, ο Ελληνικός Πολιτισμός και η Ιστορία του τόπου μας. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευχή εκτός από υπευθυνότητα, οι πολιτικοί της Χώρας μας να επιδεικνύουν διάθεση ενιαίας πολιτικής στα εθνικά γενικότερα θέματα ( Άμυνα, Παιδεία, Τουρισμός κ.λ.π.) και ανέφερε παραδείγματα τόσο από την προσωπική του εμπειρία όσο και από τις δράσεις του Συνοδικού Γραφείου.

Ανταποδίδοντας τον χαιρετισμό, ο κ. Μ. Κόνσολας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τον Γραμματέα και τα παριστάμενα Μέλη του Συνοδικού Γραφείου και επεσήμανε ότι ο Τομέας Τουρισμού, του οποίου προΐσταται στην Νέα Δημοκρατία, έχει εντάξει ειδικό «Υπο-Τομέα Προσκυνηματικού-Θρησκευτικού Τουρισμού».

Στη συνέχεια περιέγραψε μία σειρά πολιτικών και δράσεων και εξέφρασε την ευχή οι προγραμματισμοί να μετουσιωθούν σε υλοποιήσιμες πράξεις. Έκλεισε δε την παρουσίασή του αναφέροντας ότι η Ν. Δημοκρατία και ο Τομέας Τουρισμού είναι στην διάθεση της Εκκλησίας για να στηρίξει τις όποιες δραστηριότητες ανάδειξης της Ορθοδόξου Πίστεως και Παραδόσεως, καθώς επίσης και της προβολής των Ι. Μονών, Προσκυνημάτων και λοιπών θρησκευτικών Μνημείων.

Ακολούθως, ο Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου επεσήμανε εκτενώς τις πραγματοποιούμενες μέχρι σήμερα δράσεις, την ανάγκη στενότερης και ουσιαστικότερης συνεργασίας της Εκκλησίας και του Υπουργείου Τουρισμού, αναφέρθηκε στις γενικότερες δράσεις του Συνοδικού Γραφείου και ειδικότερα περί την ανάδειξη των «Βημάτων του Αποστόλου Παύλου», στη συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού – ΕΟΤ. Ζήτησε, τέλος, να υπάρχει υποστήριξη σε επίπεδο «κεντρικού σχεδιασμού» για όλες τις διαστάσεις του «Θρησκευτικού Τουρισμού».

Ακολούθησε ωριαία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Η συνάντηση κρίθηκε από όλους εποικοδομητική γιατί αυτή έδωσε την ευκαιρία να επισημανθούν και να συζητηθούν θέματα επ’ ωφελεία της αναπτύξεως του Τουρισμού στη Χώρα μας.

Εκ του Συνοδικού Γραφείου

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin