Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν την Εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας» (ΦΩΤΟ)

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού προϋπάντησε πανδήμως στα Προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας».

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας συνόδευαν πατέρες από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και μέλη του Ενώσεως αποστράτων αξιωματικών στρατού παρατήματος Ν. Τρικάλων. Άλλωστε οι εικόνα αγιογραφήθηκε με έξοδα των αποστράτων αξιωματικών με απόφαση του απερχομένου Συμβουλίου υπό του Προέδρου κ. Ευαγγέλου Στέφου.

Μετά το πέρας της υποδοχής, με ευλάβεια κλήρος και λαός, συνόδευσε την Ιερά Λιτανεία της Παναγίας προς τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων.

Με την άφιξη την Ιεράς Εικόνος στον Ιερό Ναό τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Τους ύμνους έψαλλαν εκλεκτοί ιεροψάλτες.

Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων θα φυλάσσεται δια παντός το Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Φοβεράς Προστασίας».

Ι. Μ. Τρίκκης

Διαβάστε ακόμα