Υποδοχή της Παναγίας Ξυνιάδος στην Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)
2 Μαρτίου 2018 Κοινοποιήστε

Υποδοχή της Παναγίας Ξυνιάδος στην Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Πέμπτης 1 Μαρτίου 2018, υποδέχθηκε την σεβασμία εικόνα της Παναγίας Ελεούσης – Φανερωμένης Ξυνιάδος, την οποία κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Σύρος, Καθηγούμενος της ομωνύμου Ιεράς Μονής, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Δ.Δ. Παλαιομύλου.

Στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο για την ευλογία και την άδεια, ώστε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Σύρος, Καθηγούμενος της ομωνύμου Ιεράς Μονής Παναγίας Ελεούσης – Φανερωμένης Ξυνιάδος να κομίσει την σεβασμία Εικόνα προς αγιασμό και ευλογία των πιστών κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον π. Αθανάσιο ο οποίος υπεβλήθη στον κόπο να κομίσει ο ίδιος την ιερά Εικόνα. Τέλος, τον π. Στυλιανό Βόπη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού για την διοργάνωση της υποδοχής και παραμονής της Εικόνος της Παναγίας .

Ακολούθως και ώρα 6:00΄μ.μ., πραγματοποίησε το εσπερινό του κήρυγμα για την Αρχιερατική Περιφέρεια Φαρσάλων με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Ιωάννην άγιον Ευαγγέλιον» στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων. Κάθε Πέμπτη εσπέρας πραγματοποιεί το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα στον ως άνω Ιερό Ναό και κάθε Κυριακή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Προηγήθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου (5:00΄μ.μ.).

Φωτογραφίες: Λάμπρος Καρκαλέτσης

 

Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment