Η εορτή της Αναλήψεως στην Ι. Μονή Παναγίας Πελεκητής (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη εορτάστηκε η δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής Καρύτσας Δολόπων, της οποίας το Καθολικό είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου το εσπέρας της Τετάρτης 16 και Πέμπτης 17 Μαίου 2018.

Με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου τελέσθηκε την παραμονή η ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Θεοκλήτου Δήμου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετριλίων συμπαραστατουμένου του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου Παπανδρέου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Πελεκητής και Πρεσβυτέρων της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την κυριώνυμο ημέρα, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

Στις Ακολουθίες έψαλλαν ο π. Γεώργιος Στάμος, Αρχιερατικός Επίτροπος Καρδίτσης και ο κ. Θωμάς Βλάχος, Λαμπαδάριος του Ιερού μας Μητροπολιτικού Ναού.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπερνάρας

 

I. M. Θεσσαλιώτιδος

Διαβάστε ακόμα