Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Tην Κυριακή της Πεντηκοστής, 28 Μαΐου 2018, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτ. Γεώργιος Μπλάθρας προσφώνησε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κάνοντας αναφορά στο επί σειρά ετών πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο στις Η.Π.Α. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο για τα καρδιακά του λόγια, ενώ ενθυμήθηκε την επίσκεψή του στον Πάρνωνα πριν αρκετά χρόνια, ως Επίσκοπος Βρεσθένης, και την φιλοξενία του πατρός Γεωργίου και όλων των κατοίκων της περιοχής. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα μιλώντας για την εορτή της Πεντηκοστής. Ακολούθησε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Πριν την απόλυση ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. π. Θεόφιλος Μαντζαβράκος και ο π. Γεώργιος δώρισαν στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ένα λεύκωμα του Μουσείου Μπενάκη με τίτλο ‘’Μήτηρ Θεού’’, που περιλαμβάνει απεικονίσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου στην βυζαντινή τέχνη, καθώς και άλλα βιβλία τοπικού ενδιαφέροντος. Ο Σεβασμιώτατος αντιπρόσφερε στο Ναό, ως ευλογία, καλύμματα για τα Άγια Δισκοπότηρα.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων ‘’ο Λεωνίδας’’ κ. Θεόδωρος Σμυρνιός απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής τιμητική πλακέτα και προσέφερε μία εικόνα των Λακώνων Αγίων, ως ενθύμια για την επίσκεψή του στον τόπο μας, αλλά και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα όσα έχει προσφέρει και συνεχίσει να προσφέρει στην ομογένεια.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς & Γεώργιος Αλατσάς

 

Ι. Μ.  Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα