O Μητροπολίτης Σουηδίας στο Παλάτι για την Εθνική Εορτή της Σουηδίας

Στις 6 Ιουνίου 2018 εορτάστηκε η Εθνική Εορτή της Σουηδίας στο πάρκο Skansenτης Στοκχόλμης, παρουσία της Α. Μ. του Βασιλέως της Σουηδίας Carl XVI Gustafκαι της βασιλικής οικογενείας, της Σουηδικής Κυβερνήσεως, διπλωματών, πολιτειακών και εκκλησιαστικών φορέων. Στις άνω εκδηλώσεις έδωσε το παρών και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής Νομικό Σύμβουλο της Ι. Μητροπόλεως κ. RafailPoumeyrau.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, οιδρυτήςτουSkansenArthurHazeliusέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα φεστιβάλ για να ενώσει το Σουηδικό Έθνος, επέλεξε δε προς τούτο την 6η Ιουνίου, εξαιτίας της σπουδαιότητος της εν λόγω ημερομηνίας. Στις 6 Ιουνίου 1523 ο Gustav Vasa εστέφθηΒασιλεύς της Σουηδίας και στις 6 Ιουνίου 1809 υπεγράφη το Σύνταγμα της χώρας. Από το 1893 εορτάζεται ετησίως η Εθνική Εορτή της Σουηδίας στο πάρκο Skansen και από το 2005 καθιερώθηκεη 6η Ιουνίουωςμια από τιςεπίσημεςκρατικές αργίες.

Οιεορτασμοίάρχισαν στις 6:30 μ.μ. και περιελάμβαναντονΣουηδικόΒασιλικόΎμνο “Kungssågen”, τονΕθνικόΎμνοτηςΣουηδίας“Dugamla, du fria”, τηνομιλία του Βασιλέως, την έπαρσητηςσημαίας, ύμνους από την μπάντα τωνΕνόπλωνΔυνάμεων και τραγούδια ερμηνευμένα από γνωστούς καλλιτέχνες, σεζωντανήμετάδοση από τηΣουηδικήτηλεόραση.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η δεξίωση στο κεντρικό Παλάτι της Στοκχόλμης, όπου 450 προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να χαιρετίσουν την Βασιλική Οικογένεια και να γευθούν παραδοσιακά Σουηδικά εδέσματα.

Ο Μητροπολίτης Κλεόπας είχε την ευκαιρία να συγχαρεί την Α.Μ. τον Βασιλέα Carl XVI Gustaf επί τηΕθνική Επετείωκαι τα μέλητηςοικογενείας τουκαι να διαβιβάσειτιςεγκάρδιεςεόρτιες προσρήσειςτης Α.Θ.Παναγιότητος, τουΟικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν στις 10 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του παλατίου με παιάνες και κλασσικές συνθέσεις από την Βασιλική μπάντα, παρουσία της Βασιλικής Οικογενείας και των προσκεκλημένων  της.

 

Ι. Μ. Σουηδίας

Διαβάστε ακόμα