Μνημόσυνο για τον πρ. Κεφαλληνίας Προκόπιο στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 15 ετών από της εκδημίας του αοιδήμου πρώην Κεφαλληνίας Προκοπίου (του Μενούτη), που είχε την καταγωγή του από το Γύθειο, τελέστηκε χθές, Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, ημέρα όπου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, Ιερό Μνημόσυνο, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γυθείου.

Αρχικά τελέστηκε η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολιτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’. Στη συνέχεια τελέστηκε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδήμου Ιεράρχου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου ακολούθησε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στον προκεκοιμένο Ιεράρχη. Κατ’ αυτήν μίλησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, οι ιερείς π. Νικόλαος Ιωαννίδης και π. Κωνσταντίνος Γκέλης, όπως επίσης και πνευματικά τέκνα του εκλιπόντος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄ εκανε την εισαγωγή και το κλείσιμο της όλης εκδήλωσης σημειώνοτας συμπερασματικά οτι ”Ο Θεός όλα τα βλέπει”.

Στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του προκεκοιμένου Ιεράρχου παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτειακών αρχών και πλήθος κόσμου.

 

Ι. Μ. Μάνης

Διαβάστε ακόμα