Γενική Σύναξη της Ορθόδοξης Νεολαίας στη Γκάνα (ΦΩΤΟ)

Με τη Χάρη του Θεού και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄, διοργανώνεται στην Ιερά Μητρόπολη Άκκρας, για δεύτερη φορά χρονιά, Γενική Τακτική Σύναξη Ορθόδοξης Νεολαίας της Γκάνας, με τη συμμετοχή 350 νέων, στους χώρους της Τεχνικής Σχολής Αγίου Πέτρου, στο Λάρτε της Άκκρας, με την σημαντική βοήθεια και συμμετοχή ομάδας νέων εθελοντών από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή έχει την πίστη ότι, όποιος επενδύει στους νέους αυτός επενδύει στο μέλλον, αυτός ανήκει στο μέλλον και το μέλλον του ανήκει. Ως Ορθόδοξοι επιθυμούμε να διαμορφώσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον, εμπνευσμένο από τις Ορθόδοξες χριστιανικές αξίες.

Ο κόσμος περιμένει από εμάς, προσβλέπει σε εμάς και στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, να έχει ηγετικό ρόλο στην έμπνευση και αναδιαμόρφωση του αποχριστιανικοποιημένου κόσμου, στον οποίο κυριαρχεί η φαυλότητα και η φθορά. Αυτό συμβαίνει διότι ο άνθρωπος της εποχής μας, πιστεύει ότι μπορεί να ζήσει μόνο με εξωτερικούς νόμους, ξεχνώντας την ανάγκη διαμόρφωσης του εσωτερικού νόμου της συνειδήσεως, με αξίες, αρχές και βιώματα της πίστης.

Η νεολαία στην Αφρική χαρακτηρίζεται από την δίψα της για μάθηση της πίστης. Ποθεί να αποκτήσει βιώματα προσευχής και αληθινής σχέσης με το Θεό. Αυτό ακριβώς φανερώνεται από την μεγάλη συμμετοχή των νέων σε αυτή την Σύναξη, της οποίας το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις καθημερινές προσευχές, κατηχητικά μαθήματα, κύκλους Αγίας Γραφής και, φυσικά, πολύ παιχνίδι στους μεγάλους και φιλόξενους χώρους της Σχολής του Αγίου Πέτρου στο Λάρτε.

Αυτό προσπαθεί η Τοπική Εκκλησία της Γκάνας: να γίνει αυτό το κομμάτι της Αφρικής απαρχή για μια «΄Ηπειρο του Μέλλοντος», όπως την έχει χαρακτηρίσει ο Πνευματικός Πατέρας της Αφρικής, Πατριάρχης κ. Θεόδωρος.

Με τον τρόπο αυτό, προσπαθούμε να δώσουμε ζωή στην Τεχνική Σχολή του Αγίου Πέτρου και να την επαναλειτουργήσουμε, μετά την διακοπή λειτουργιάς της λόγω της οικονομικής κρίσης .

Διαβάστε ακόμα