Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Μετά το Κοινωνικό της ημέρας και όλους τους εορτίους ύμνους, που εψάλησαν θαυμασίως υπό του Μουσικολογιωτάτου Διδασκάλου, Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Κυριαζή Δασκαλούδη και των μαθητών του, αναγνώσθηκε το εορταστικό μήνυμα του Μητροπολίτου, στο οποίο έκανε λόγο για το Μυστήριο της Σαρκώσεως του Θεού και Λόγου και πώς πρέπει να το βιώνουμε όλοι εμείς οι ταλαιπωρημένοι από τις θλίψεις και τις δοκιμασίες του κόσμου αυτού.
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε με πολλή αγάπη σε όλους τους πιστούς να έχουν αναφαίρετη στην καρδιά τους την χαρά της Ενανθρωπήσεως και την πληρότητα της Θείας του Κυρίου Επιφανείας και Επισκέψεως, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους εκοπίασαν για την προετοιμασία της μεγάλης εορτής και κυρίως εκείνους που με προθυμία ψυχής προσήλθαν ” όρθρου βαθέως” στην Εκκλησία για να συμμετάσχουν στο μεγάλο αυτό γεγονός της Σαρκώσεως του Θεού και Λόγου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης τελέστηκε και δεύτερη Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή αναρίθμητων ευσεβών Χριστιανών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε και ευλόγησε τους πιστούς, ενώ προ της απολύσεως ευχήθηκε σε όλους τα φετινά Χριστούγεννα να ανέβουμε όλοι ακόμη ένα σκαλοπάτι της “σκάλας” που οδηγεί στον Νηπιάσαντα Χριστό μας.

 

Ι. Μ. Λαρίσης

Διαβάστε ακόμα