Η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι. Μ. Λαγκαδά

Η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία τη δεύτερη ημέρα της κατά σάρκα Γεννήσεως του Χριστού, εορτάσθηκε με περισσή λαμπρότητα και με την πρέπουσα ευταξία εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου ε.έ., τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, προεξάρχοντος του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ’ ημάς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε περί του πανσεβασμίου προσώπου της Παναγίας μας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «στο Πρόσωπο Της συγκεντρώνεται ότι Αγιότερο και ότι Ιερότερο θα μπορούσε να συμβεί στο ανθρώπινο γένος. Η Παναγία μας είναι η Ζωή του κάθε ανθρώπου, είναι η Μητέρα της Καινούργιας Ζωής που έφερε στον κόσμο αυτό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό», ενώ καταλήγοντας ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε καταλλήλως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα το οποίο και προσήλθε για να τιμήσει την σημερινή εορτή.

Το εσπέρας της 25ης Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εδέχθη εθιμοτυπική επίσκεψη από τον νέο Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Δοχειαρίου Αγίου Όρους, Ιερομόναχο Αμφιλόχιο Δοχειαρίτη, που εξελέγη από την Αδελφότητα σε διαδοχή του μακαριστού Γέροντος Γρηγορίου, με τον οποίο και συζήτησαν θέματα πνευματικού ενδιαφέροντος ανταλλάσσοντας ευχές επί τη ευκαιρία των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, ενώ παράλληλα τον συνεχάρη για την επάξια εκλογή του, ευχόμενος του μέσα από την καρδιά του, καλή ευόδωση στην νέα εκκλησιαστική διακονία που αναλαμβάνει, ώστε με την Χάρη, την Σκέπη και την Ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, να συνεχίσει το σημαντικό και πολυεύθυνο έργο που κληρονομεί, και η Ι.Μ. Δοχειαρίου να παραμένει συνεχώς ένας τόπος πνευματικής οάσεως και αναγεννήσεως των Πιστών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα