Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων

Με μια σειρά λατρευτικές εκδηλώσεις πανηγυρίζει  η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων,  τον προστάτη Άγιο Πρωτομάρτυρα Στέφανο στον οποίο και είναι αφιερωμένο το μικρό καθολικό της Μονής.

Έτσι σήμερα το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος , ο οποίος μίλησε και για τον Άγιο Στέφανο.

Παρευρέθηκαν , όπως κάθε χρονιά άλλωστε , Ηγούμενοι και Μοναχοί των Μετεωρίτικων Μονών , Ιερείς της περιοχής , και  πλήθος πιστών από την Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή .
Τους προσκυνητές καλωσόρισε η Ηγουμένη Χριστονύμφη η οποία χθες είχε και τα ονομαστήριά της , αλλά και οι Μοναχές της Αδελφότητας.

Στον Μέγα Εσπερινό παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Αγοραστός , ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης , ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Μπουτίνας  , ο πρώην Βουλευτής κος Βλαχογιάννης , ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Πινιάρας  , εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής , Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι  και πλήθος πιστών.

 

stagonnews.gr

Διαβάστε ακόμα