Κοπή Βασιλόπιτας στην Εκκλησία της Εσθονίας

Μέσα σε εορταστικό κλίμα, γεμάτο αισιοδοξία, χαρά και νεανικά χαμόγελα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας για τους νέους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ταλλίνης της Εκκλησίας της Εσθονίας.

Από νωρίς, σήμερα το πρωί νέοι και νέες, παιδιά της Εκκλησίας, συναντήθηκαν στο κέντρο της Ταλλίνης, όπου είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν μεταξύ τους σκέψεις και να περιηγηθούν στη μεσαιωνική πόλη. Κατόπιν, όλοι μαζί, προσήλθαν στο Ιερό Ναό της Μεταφμορφώσεως του Σωτήρος στην παλιά πόλη, όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πίτας από το Σεβασμιώτατο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Εσθονίας κ. Στέφανο παρόντος και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Στέφανος στην προσλαλιά του ευχαρίστησε τα νέα παιδιά για την παρουσία τους κοντά στην Εκκλησία και τα ενίσχυσε με λόγους παραμυθητικούς και επιστηρικτικούς για τον αγώνα της ζωής τους που έχουν μπροστά τους. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί επίσης στην προέλευση του εθίμου της Βασιλόπιτας καθώς και στη Μεγάλη Ιεραρχική Μορφή του Αγίου Βασιλείου αλλά και στο τοπικό Άγιο Βασίλειο του Σάατσε, προστάτη της Οικογένειας. Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους υγεία, δύναμη, προκοπή και κάθε πρόοδο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.Ευχήθηκε επίσης το νέο έτος να είναι για την Εσθονία γεμάτο ευλογίες από το Θεό.

Εκκλησία Εσθονίας

Διαβάστε ακόμα