Μεσσηνίας: “Τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ αλλά η πληγή για την Ελλάδα μένει ανοιχτή…”

Τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ, αλλά η πληγή για την Ελλάδα μένει ανοιχτή, είπε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας από την Ελληνική Βουλή.

«Το θέμα κλείνει σε επίπεδο πολιτικό – διεθνές, αλλά θα μένει ως ερώτημα, τι μένει πίσω από αυτά που εννοούνται και έχουν να κάνουν με την γλώσσα και την εθνότητα», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Οι Σκοπιανοί κερδίσανε», είπε και σημείωσε ότι «αμέσως εμφανίστηκαν κάποιες ομάδες στην Ελλάδα που λένε ότι υπερασπίζονται κάποιες Μακεδονικές μειονότητες». Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, έφερε και το παράδειγμα της «Μακεδονικής Εκκλησίας». 

«Όλοι είχαμε τις ενστάσεις μας και για το όνομα, αλλά κυρίως για το τι συνεπάγεται με την γλώσσα και την εθνότητα», είπε σχολιάζοντας ότι, «σιγά – σιγά καλλιεργείται ένα κλίμα μια κατάσταση όπου πάνε να επιβληθούν κάποια πράγματα». 

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σχολιάζοντας, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, είπε ότι «θεωρώ ότι το μόνο θετικό αυτής της επίσκεψης είναι ότι αναγνωρίστηκε ακόμα μια φορά η διεθνής θέση του Πατριαρχείου, αλλά και ότι το θέμα της επαναλειτουργίας της σχολής της Χάλκης, είναι ένα θέμα που αφορά την παγκόσμια κοινότητα».

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα