Κουρές νέων Μοναζουσών από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος

Το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Περιβλέπτου Πολτικών, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό – Ιεροκήρυκα, Αρχιμ.  Αιμιλιανό Χρήστου, Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα και Διάκ. Πορφύριο Γερμανό, όπου και τέλεσε την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία με τη συμμετοχή και του Αρχιμ. Γαβριήλ Σέρβου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και αρκετοί ευλαβείς χριστιανοί, προσκυνητές της Ι. Μονής, όπως και αντιπροσωπείες από γυναικείες Αδελφότητες της Ι. Μητροπόλεώς μας, αφού κατά την διάρκεια της Προηγιασμένης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και τις εις Μικρόσχημον Κουρές της ρασοφόρας Μοναχής Μαγδαληνής, υποτακτικής της Μακαριστής Προηγουμένης Χριστονύμφης Κωστή και της από χρόνου ικανού δοκίμου της Ιεράς Μονής Καλλιόπης Πηλλιούρη, στην οποία εδόθη το μοναχικό όνομα Πορφυρία.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς ενώ προέτρεψε και τις νέες Μοναχές να καλλιεργήσουν την οφειλομένη αγάπη προς τον Χριστό, αφού πρώτος Αυτός μας αγάπησε, ως μανικότατος εραστής, κατά τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον παρόντα Πρωτ. Νικόλαο Δανέλη – Αρχιερατικό Επίτροπο Μεσσαπίων, για την υπηρεσία που προσέφερε στην Ιερά Μονή, ως εκτελέσαντα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου, ανακοίνωσε την σύσταση νέου Ηγουμενοσυμβουλίου, υπό την γερόντισσα Μαριάμ και τις δύο νέες Μοναχές, εφόσον πλέον η αδελφότητα αποτελείται από τον κατά νόμο οριζόμενο αριθμό Μοναχών.

Την ιερά υμνωδία διηκόνησε ο εθελοντής ιεροψάλτη της Ι. Μονής κ. Μιχαήλ Λάμπρος μαζί με ιεροψάλτες των πέριξ Ενοριών.

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin