Μάνης Χρυσόστομος – Ένας χρόνος στο πηδάλιο της τοπικής Εκκλησίας

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, 28 Μαρτίου 2019, από την ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου στην έδρα της Μητροπόλεώς του το Γύθειο.

Στιγμές πνευματικής χαράς και συγκινήσεως, οι οποίες θα μείνουν ανεξίτηλες στην μνήμη των Μανιατών, αλλά και όσων εκείνη την ημέρα συμμετείχαν στην Ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Μάνης.

Ιεράρχης που διακρίνεται για την αγάπη, την καλοσύνη, την απλότητα και την ταπείνωση, με πίστη και ευλάβεια στο Θεό, κέρδισε αμέσως τις καρδιές του ποιμνίου του, των Ιερέων του , αλλά και των τοπικών αρχόντων.

Ο Μητροπολίτης Μάνης οργώνει κυριολεκτικά την Μητρόπολή του, φτάνοντας και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της, λειτουργώντας, κηρύττοντας, αλλά και μοιράζοντας απλόχερα την αγάπη του ιδιαίτερα στους νέους και τα γηρατειά.

Συνεχίζοντας, την παράδοση των Προκατόχων του, προβάλλει τον τόπο και τα φυσικά χαρίσματά του, αλλά και τις μορφές που τίμησαν και δόξασαν την ηρωοτόκο Μάνη.

Ο κ. Χρυσόστομος γέννημα θρέμμα της πόλης των Αθηνών, με αξιόλογες σπουδές και στενός συνεργάτης δύο Προκαθημένων της Ελλαδικής Εκκλησίας, του μακαριστού Χριστοδούλου και του νυν Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, στον ένα χρόνο Αρχιερωσύνης του κατάφερε να κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του ποιμνίου του, αλλά και των αδελφών του Αρχιερέων.

Το Arxon.gr εύχεται στον δραστήριο και ακούραστο Ποιμενάρχη της Μάνης τα έτη του να είναι πολλά με υγεία και κάθε καλό στην Αρχιερατική του διακονία.

Διαβάστε ακόμα