Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου

Στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Μιχαήλ Κιέβου συλλειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, μετά του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας, ως επικεφαλής Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετέβη στο Κίεβο να τιμήσει τα πρώτα ονομαστήρια του Προκαθημένου της νέας Εκκλησίας.

Στο λαμπρό συλλείτουργο έλαβαν μέρος πολλοί Αρχιερείς, ιερείς και διάκονοι.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσέφερε στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη κ. Επιφάνιο μια ασημένια εικόνα της Παναγίας Παμμακαρίστου, δώρο της Α.Θ.Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε θερμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για το δώρο του, ως ένδειξη αγάπης προς την Εκκλησία της Ουκρανίας, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως που έπραξε τα δέοντα για την χορήγηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας.

Ευχαρίστησε επίσης την Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον Επικεφαλής Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ για την τιμητική παρουσία τους στα πρώτα του ονομαστήρια ως Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια παρετέθη επίσημο γεύμα.

Ι. Μ. Γαλλίας

Διαβάστε ακόμα