Πανηγύρισε η Ι. Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και την αρθρόα συμμετοχή των πιστών που κατέκλυσαν από νωρίς το εσπέρας 5 Αυγούστου 2019 στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κύμη όπου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην συνέχεια ακολούθησε η Λιτή και η λιτανεία της εικόνας πέριξ του ιερού ναού και η Αρτοκλασία στο προαύλειο της ιεράς μονής προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχίμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο τον Πανοσ Αρχίμ Νικόδημο Γιανακόπουλο Γέροντα της Ιεράς Μονής και Ηγούμενο Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής σεπτή χορεία πολλών ιερέων απο ενορίες της Κύμης καθώς των ενοριών επαρχίας Αλιβερίου και του Διακόνου Στυλιανού παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Αλιβερίου – Κύμης κ. Αθανάσιος Μπουραντάς ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Κύμης κ. Δημήτριος Πόγκας.

Εν συνεχεία μετά απο μία ολίγωρη παύση τελέσθηκε η Κατανυκτική Αγρυπνία επι τη Δεσποτική Εορτή προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ όπου κορυφώθηκε το πέρας της Αγρυπνίας κατα την 02:30 πρωινή ώρα.

Τους ύμνους του Πανηγυρικού Εσπερινού όσο και της Αγρυπνίας απέδωσαν κατανυκτικά ο Χορός των Μοναζουσών της Ιεράς Μονής.

Φωτογραφίες Ευάγγελος Στάμου

 

 

Διαβάστε ακόμα