Η Αρχή της Ινδίκτου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Την Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019, αρχή της Ινδίκτου, του νέου Εκκλησιαστικού Έτους, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςμετέβη στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Βραχατίου και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία εν μέσω πολυπληθούς Εκκλησιάσματος.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίαςο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, στο κήρυγμα του, αναφέρθηκε αρχικά στο Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας και στη συνέχεια τόνισε την σημασία και την έννοια του χρόνου για τους ανθρώπους και ειδικά για τους πιστούς Χριστιανούς και πως αυτοί οφείλουν να τον αξιοποιούν σύμφωνα με τον Απόστολο των Εθνών Παύλο. Ολοκλήρωσε δε την ομιλία τουευχόμενος προς όλους να βιώσουν το νέο Εκκλησιαστικό Έτος με πίστη και αλήθεια.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεώνκ. Αγάπιος λειτούργησε στον Ι. Ναό Αγίας Φοίβης, Μετόχιο της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, όπου και ομίλησε για την έναρξη του νέου Εκκλησιαστικού Έτους αλλά και για την μετά από δύο ημέρες εορταζόμενη Αγία Φοίβη, Διάκονο της Εκκλησίας των Κεγχρεών και προστάτιδα πολλών και αυτού του Αποστόλου Παύλου (πρβλ. Ρωμ. ιστ΄,2) και την πνευματική δράση της στην αγιασμένη περιοχή της Κορινθίας ως καιγια την περιοχή των Κεγχρεών και τα εκεί λαβόντα χώρα γεγονότα, τα έχοντα σχέση με τον απόπλου του Αποστόλου Παύλου προς ‘Εφεσον (πρβλ. Πραξ. ιη΄, 18).Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη Εκκλησιαστική χρονιά!

Στην Θ. Λειτουργία παρευρέθησαν το Δ.Σ. και τα μέλη της Χριστιανικής Αδελφότητας Λουτρακίου «ΑΓΙΑ ΦΟΙΒΗ Η ΔΙΑΚΟΝΟΣ», Πιστοί από τις γύρω περιοχές ως και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Ξυλοκερίζηςκ. Νικόλαος Κίννας και οκ. Αναστάσιος Ταγαράς, ο οποίος και προσφώνησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών. Αξιομνημόνευτη και η θυσιαστική διακονία της αδελφής Παχωμίας προς τους Εκκλησιαζόμενους, που κατοικεί μονίμως στο Ι. Μετόχιο.

 

 

Διαβάστε ακόμα