Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος εόρτασε την ονομαστική του εορτή.

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ανθίμου στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Μαζί του, χοροστάτησαν ο παρεπιδημών στην Μητρόπολή μας Σεβ. Μητροπολίτης Αστάνας και Καζακστάν κ. Αλέξανδρος (του Ρωσσικού Πατριαρχείου), ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος. Συμμετείχαν επίσης οι ιερείς της Μητροπόλεώς μας και κληρικοί από άλλες Μητροπόλεις, ενώ παρευρέθη και ο βουλευτής Έβρου κ. Δημοσχάκης.

Στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Θράκης για την συνεργασία και συναντίληψη των κοινών προβλημάτων που ανακύπτουν στην εκκλησιαστική ζωή της θρακικής εν γένει Εκκλησίας, μια συνεργασία, ομόνοια και ομοψυχία αξιοζήλευτη σε ολόκληρη την πατρίδα μας. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Σεβ. Μητροπολίτης Καζακστάν και τους συνοδούς του ιερείς για την τιμή να παρευρίσκονται στην τοπική εκκλησιαστική εορτή των ονομαστηρίων του επισκόπου της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως καθώς και όλο το εκκλησίασμα και ζήτησε ταπεινά τις ευχές και τις προσευχές για το δύσκολο ποιμαντικό του έργο.

Ανταπαντώντας εκ μέρους των επισκεπτών Μητροπολιτών, ο χοροστατών Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ευχήθηκε έτη πολλά στον Μητροπολίτη μας και στον πιστό λαό της Αλεξανδρουπόλεως να χαίρεται τον Επίσκοπό της και ο Θεός να τον διατηρεί ακμαίο να ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό στην πλατεία της Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε μουσική συναυλία προς τιμήν του Μητροπολίτου μας από το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς που ενθουσίασαν το πλήθος που την παρακολούθησε.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καζακστάν κ. Αλεξάνδρου και Διδυμοτείχου κ. Ανθίμου.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε πλήθος κόσμου και οι τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες, ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος, οι βουλευτές κ.κ. Κελέτσης και Δερμεντζόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο νέος Δήμαρχος της πόλεως κ. Ζαμπούκης, ο Υποστράτηγος-Διοικητής της 12ης Μεραρχίας κ. Χουδελούδης, οι Ταξίαρχοι της 23ης Ταξιαρχίας και της 12ης Μεραρχίας, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μενεξίδης, ο Διευθυντής της Αστυνομίας, ο Λιμενάρχης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι Προϊστάμενοι των δύο Διευθύνσεων Εκπαιδεύσεως του Έβρου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός ευχήθηκε στον Μητροπολίτη μας για την ονομαστική του εορτή και τόνισε το δύσκολο έργο που έχει ένας επίσκοπος να ποιμαίνει ορθά τον ευλογημένο λαό του Θεού και πόσο ανάγκη έχει τις ευχές και τις προσευχές του ποιμνίου του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και το απόγευμα μέχρι το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας δέχθηκε ευχές από τους άρχοντες, τους κληρικούς και πλήθος κόσμου στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα