Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Αρχιμ. Νεκταρίου Μαρμαρινού

Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου. Της Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεώνκ. Αγάπιο και από πλήθος Ιερέων.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε τρισαρχιερατικό 40νθήμερο Μνημόσυνο υπέρ του Μακαριστού Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου (κατά κόσμον Κυριάκου) Μαρμαρινού, Επιτίμου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας, προεξάρχοντος του Σεβ. πρώην Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλίαςκ. Αμβροσίου και με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεώνκ. Αγαπίου. Για τον μακαριστό μίλησε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά», ο οποίος μέσα από αγιογραφικά χωρία αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το πνευματικό έργο του αοιδίμου Γέροντος.

Τέλος, ο σεπτός Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον Σεβ. πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο για την παρουσία του στο Ι. Μνημόσυνο καθώς συνδεόταν με τον μακαριστό Γέροντα από την εποχή της τοποτηρητείας του.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

 

 

Διαβάστε ακόμα