Ο Οικ. Πατριάρχης στην Ιερά Μονή Βλατάδων Θεσσαλονίκης

Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Συνοδεία του, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ε.έ., μετέβησαν εις την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βλατάδων Θεσσαλονίκης, γενόμενοι ευλαβώς δεκτοί υπό του Καθηγουμένου αυτής, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, πολλών Ιεραρχών και εκλεκτών προσκεκλημένων μεταξύ αυτών του Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου, ως εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως του ο Παναγιώτατος ετέλεσε αρχικώς Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού Μητροπολίτου Τυρολόης και Σερεντίου κυρού Παντελεήμονος (Ροδοπούλου) και εν συνεχεία τα Εγκαίνια του ανακαινισθέντος Ηγουμενείου της Μονής.

Η Α.Θ.Παναγιότητα, ευρίσκεται εις την πόλη της Θεσσαλονίκης κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου για προστῇ των διοργανουμένων λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του Οργανισμού «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα κορυφωθούν με την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, το πρωί του Σαββάτου εν τῷ Ἱ. Ναῷ της Παναγίας Αχειροποιήτου, συλλειτουργούντος μετά της Α.Θ.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα