Ομιλία από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την «Ημέρα της Δικαιοσύνης» στην Αθήνα
2 Οκτωβρίου 2019 Κοινοποιήστε

Ομιλία από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την «Ημέρα της Δικαιοσύνης» στην Αθήνα

Με λαμπρότητα και από μιά σειρά εκδηλώσεων θα εορτα­σθεί αύριο 3 Οκτωβρίου 2019, η μνήμη του Αγίου Διονυσίου Πολιούχου των Αθηνών και Προστάτου του Δικαστικοῦ Σώματος. Ο εορτασμός τελεί υπό την αιγίδα της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο Καθεδρικό Ναό Αθηνών και ώρα 8,30 π.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία από το Σεβ. Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθά­κης κ. Θεόφιλο, ο οποίος και θα προστεί ευχαριστήριας Δοξολογίας για την 33η επέτειο καθιέρωσης του εορτασμού. Θα ακολουθήσει χαιρετι­σμός από το Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Νικό­λαο Σαλάτα.

Στις 11 π.μ. θα λάβει χώρα εκδήλωση στην αίθουσα Τελε­τών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60). Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. κ. Αγγελική Λαϊνιώτη  εκ μέ­ρους όλων των Δικαστικών Ενώσεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων/νος Τσιάρας, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κων/νος Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτριος Βερβεσός.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Σεβ. Μητρο­πο­λίτης Μεσ­ση­νίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα : «Τά ανθρώπινα δικαιώματα στή διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας».

Συντονιστής θα είναι ο Πρόεδρος της Ένω­σης Δικαστών και Εισαγγελέων Εφέτης κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης, ενώ το κλείσιμο εορτασμού της επετείου για την «Ημέρα της Δικαιοσύνης» θα κάνει η Πά­ρε­δρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Εμμανουέλα Πανοπού­λου.

 

Εκτύπωση