Πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για Σύναξη Προκαθημένων

Μια σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, με γνώμονα την ενότητα της Ορθοδοξίας, μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Μόσχα, ανακοίνωσε ότι πρόθεσή του είναι να συγκαλέσει Σύναξη Προκαθημένων των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών στο Αμμάν της Ιορδανίας, προκειμένου να συζητήσουν για την ενότητα της Ορθοδοξίας.

«Θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε, στο ‘’σπίτι μας’’, ως Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τους αδελφούς μας, Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, ώστε να διαβουλευτούμε για τη διατήρηση της ενότητάς μας στην ευχαριστιακή κοινωνία» τόνισε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τιμήθηκε με το βραβείο «Πατριάρχης Αλέξιος Β’» για την ενότητα των Ορθοδόξων λαών από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα υπάρξει παρέμβαση κι άλλου Προκαθημένου της Ορθοδοξίας για το ίδιο θέμα, ενώ αναμένεται να δημοσιευτεί και επιστολή που θα υπογράφουν μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα ζητούν σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου για το Ουκρανικό.

 

Έθνος

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin