Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Πολιούχος των Φιλιατρών Άγιος Χαράλαμπος

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε, σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, στα Φιλιατρά η Παντριφυλιακή εορτή του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους. Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το πρωί με την Θεία Λειτουργία, όπου τελέστηκε παρουσία τοπικών Αρχών, φορέων, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου.

Τον εορτασμό λάμπρυναν με την παρουσία τους ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Φιλόθεος και ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, καθώς και ο σεβασμιώτατος ποιμενάρχης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος μετά του ιερού κλήρου της τοπικής Εκκλησίας. Το «παρών» στις θρησκευτικές εκδηλώσεις έδωσε και ο Φιλιατρινός Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Μετά το κήρυγμα ξεκίνησε, συνοδεία των Φιλαρμονικών του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας, μπάντας του Στρατού, αντιπροσωπείας των Ενόπλων Δυνάμεων και μαθητών σχολείων, η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και εψάλη δέηση. Εκεί, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, ευχόμενος να είναι πολλά τα έτη της αρχιερατικής τους διακονίας, ενώ εξέφρασε και τις ολόκαρδές ευχαριστίες για την συμμετοχή όλων στις εορταστικές εκδηλώσεις.  Κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε, «Να παραμείνει φωτοδότης της ζωής μας, η χαρά να λάμπει σαν τον Άγιο Χαραλάμπη».

Ακολούθως η πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό και έγινε η Απόλυση.

Στη συνέχεια, ο Δήμος Τριφυλίας παρέθεσε δεξίωση στο κέντρο «Μύλος» στον Αγρίλη, όπου οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για διάφορα ζητήματα, τοπικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος, ενώ ο Δήμος Τριφυλίας τίμησε τον Φιλιατρινό Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγο Χαράλαμπος Λαλούσης (θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ).

Στις θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας συντονισμού αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, οι Βουλευτές Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, όπως και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων των Φιλιατρών και της περιοχής.

Διαβάστε ακόμα