Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά

Ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους, οι οποίες και θα κορυφωθούν αύριο Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, με κάθε επισημότητα σήμερα το απόγευμα έγινε η υποδοχή, από το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη και τις τοπικές αρχές, στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών, αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ. Φιλόθεου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλόθεου, καθώς και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Στην συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, παρουσία πλήθους πιστών που από την ευρύτερη περιοχή κατέκλυσαν την πόλη για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στον Αγιο Χαράλαμπο. Από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 3 τα ξημερώματα θα γίνει ιερά αγρυπνία.

Αύριο Δευτέρα, θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ενώ μετά το πέρας της θα γίνει λιτανεία της ιερής εικόνας και των τιμίων λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην κεντρική πλατεία θα ψαλεί δέηση.

 

gargalianoionline.gr

Διαβάστε ακόμα