Υποδοχή Λειψάνου του Αγ. Χαραλάμπους στον Ι. Ν. Προφ. Ηλία Μεταμόρφωσης Αττικής

Λαμπρά εορτάστηκε σήμερα το απόγευμα η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού του Δήμου Μεταμορφώσεως, καθώς το δεξιό κλίτος του Ιερού Ναού είναι αφιερωμένο σε αυτόν. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε από νωρίς το απόγευμα στον Ιερό Ναό, προκείμενου για πρώτη φορά να υποδεχθεί την τιμία χείρα του Αγίου Χαραλάμπους.
Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Πανσιολογιότατος Αρχιμ. π. Νήφων Συριανός, ο οποίος με ενάργεια και καλλιέπεια αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου.

Συγκεκριμένα τόνισε την άνευ όρων και ορίων αγάπη του Αγίου Χαραλάμπους προς τον Κύριο Ιησού Χριστό και προς την εικόνα του, τον κάθε άνθρωπο. Γι’ αυτό και ως ιερέας και ποιμένας της Εκκλησίας προσπάθησε να συνδέσει τους ανθρώπους με το Χριστό και όχι με τον εαυτό του. Στη συνέχεια του κηρύγματος ο π. Νήφων τόνισε την πίστη του Αγίου, την οποία καλούμαστε να μιμηθούμε οι σύγχρονοι άνθρωποι ως εμπιστοσύνη στο Θεό, βιώνοντας πραγματικά το “και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθωμεθα”….

Εκ μέρους των εφημερίων του Ιερού Ναού και του Εκκλ Συμβουλίου ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. π. Αιμιλιανός Καλλέρης ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον προεξάρχοντα Ιεροκήρυκα, με τον οποίο συνδέονται με βαθιά φιλία και εν Χριστώ αγάπη από τα φοιτητικά τους χρόνια, για την παρουσία του, καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερόυ Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης και Αρχιερατικό Επίτροπο της Περιφέρειας Πανοσιλογιότατο Αρχιμ. π. Ευστράτιο Δελλατόλα για την συγκατάθεση του να μεταφερθεί το ιερό λείψανο προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

 

 

Διαβάστε ακόμα