Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στο Ι. Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπι, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, τον Οικον. Δημήτριο Σταμούλο-Εφημέριο της Ενορίας Κηρύνθου Κηρέως και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο καί Ευγένιο Τσάλλα.

Η συμμετοχή των πιστών ήταν πληθωρική και  συντεταγμένη με τα προβλεπόμενα, από το νόμο, μέτρα υγειονομικής ασφαλείας εντός και εκτός του Ι. Ναού. Έτσι, τηρώντας τις αποστάσεις, ορισμένοι ευρίσκονταν εντός και εκατοντάδες άλλοι είχαν περικυκλώσει με πολύ ευλάβεια τον Ιερό Ναό του Οσίου.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, ανέλυσε το περιεχόμενο της διατεταγμένης ευαγγελικής περικοπής  (Ματθ. δ´ 18-23) τονίζοντας πως η προσωπική απόφαση, να ακολουθούμε τον Κύριο μας Ιησού Χριστού στη ζωή μας, αποτελεί κάτι εντελώς ξένο για τις συνήθειες του κόσμου, αλλά όποιος λάβει αυτή την απόφαση, όσο αποξενώνεται από τις κοσμικές συνήθειες, γίνεται φίλος, συγγενής και συγκληρονόμος του Θεού.

Το σύνολο των Ιερών Ακολουθιών μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

 

Διαβάστε ακόμα