Απονομή οφφικίου Οικονόμου από τον Μητροπολίτη Πειραιώς

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε η πυρφόρος εις τους ουρανούς ανάβασις του ενδόξου Προφήτου Ηλιού στον μοναδικής ομορφιάς Ιερό Ναό στην περιοχή της Καστέλλας Πειραιώς.

Την παραμονή τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στο έργο του μεγάλου Προφήτου της Εκκλησίας μας. Ακολούθησε πανηγυρική λιτανεία στα όμορφα σοκάκια του πειραϊκου λόφου της Καστέλλας.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. κ. Σεραφείμ πλαισιούμενου υπο του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλου Αρχιμανδρίτου π. Νήφωνος Καπογιάννη και του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Μακριδάκη προϊσταμένου του Ιερού Ναού και πλειάδος ιερέων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προέβει στην εις Οικονόμον Χειροθεσία του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Χαραλάμπους Κολτουκτσόγλου.

Ο π. Χαράλαμπος είναι έγγαμος κληρικός, πατέρας δύο τέκνων, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακός φοιτητής στον τομέα της Λειτουργικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο νέος Οικονόμος είναι υιός του ιερέως π. Προδρόμου Κολτουκτσόγλου και υπεύθυνος των Κατηχητικών Συντροφιών του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού.

Ανήμερα της εορτής το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και ιερά παράκληση και στις 9 μ.μ. ιερά αγρυπνία που θα περατωθεί στη 01:00.

 

 

Διαβάστε ακόμα