Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι. Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Για πρώτη  φορά στην ιστορία της τράπεζας αίματος του ναού της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, προγραμματίστηκε και έγινε αιμοδοσία πριν από το πανηγύρι της παιδομάρτυρος Μαρίνης.

Την Κυριακή 12 Ιουλίου στην δις υποκείμενη του προαυλίου του ναού “αίθουσα πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης”, η ενοριακή επιτροπή αιμοδοσίας υποδέχτηκε 50 ανθρώπους από τους οποίους 33 έλαβαν τη συγκατάθεσή της ιατρού να αιμοδοτήσουν.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης και τα μέλη της επιτροπής, με ευχαριστίες σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και προσήλθαν, προσέφεραν αναμνηστικά το εγκόλπιο ημερολόγιο του τρέχοντος έτους και μιά χρυσοκέντητη κλειδοθήκη.

Οι εφημέριοι του ναού αρχιμανδρίτες Σεραφείμ Δημήτριου και Ευσέβιος Μεάντζια δεν έλαβαν συγκατάβαση από την ιατρό να αιμοδοτήσουν ο ένας μετά και ο άλλος πριν την Θεία Λειτουργία. Ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός, επιστρέφοντας από την ιερά μονή όπου ιερούργησε, μετέφερε στο ναό μας μοναχή η οποία και αιμοδότησε.

Αιμοληψία στο Ναό της Αγίας Μαρίνης με την ίδρυση το 1980 της τράπεζας αίματος από τον τότε πρόεδρο του ενοριακού φιλοπτώχου ταμείου, πρεσβύτερο Σπυρίδωνα Μανταδάκη, γινόταν δύο φορές το χρόνο. Την Κυριακή των Βαΐων και την Κυριακή προ της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, τα προηγούμενα χρόνια συγκεντρώνονταν περίπου 150 φιάλες αίματος, ένεκα της μεγαλύτερης συμμετοχής εθελοντών. Η φετινή αιμοδοσία την Κυριακή των Βαΐων ακυρώθηκε με υπόδειξη των ειδικών, λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, από την φερόμενη ως πανδημία κορωναϊού.

Από το 2020, μετά και από παλαιότερες εισηγήσεις του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου, εξαιτίας και της μείωσης των αιμοδοτών, αλλά και της διαρκώς αυξανόμενης ανάγκης για αίμα, καθιερώθηκε να γίνεται και τρίτη φορά το χρόνο αιμοδοσία, την Κυριακή πριν από την εορτή της Αγίας Μαρίνης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα