Λαμπρός ο Εσπερινός του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο

Με κατάνυξη, λιτότητα και ιεροπρέπεια, χωρίς την συμμετοχή άλλων Αρχιερέων πραγματοποιείται φέτος η Πανήγυρις του Οσίου Πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου στον φερώνυμο Ιερό Ναό του στην πόλη της Νάξου.

Το απόγευμα της Δευτέρας 13-7-2020 και προ της ενάρξεως του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του αποτμήματος  του Τιμίου Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη του θαυματουργού, που φυλάσσεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Νάξου και μεταφέρθηκε από την Αίγινα προ 55ετίας από τον μακαριστό Μητροπολίτη Παροναξίας κυρό Επιφάνιο τον Υδραίο, τότε Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Τούτο πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία συμπληρώσεως 100 ετών από της κοιμήσεώς του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού (1920-2020). Μετά την υποδοχή στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του ιδίου και ευλογήσαντος του προσφερθέντες Άρτους.Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομη προσλαλιά προς το εκκλησίασμα και ευχήθηκε να μας συνοδεύει πάντοτε η θερμή πρεσβεία και η ισχυρή προστασία των δύο μεγάλων Αγίων της Εκκλησίας μας, ιδιαίτερα κατά την πολύ δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται ο τόπος μας.

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα