Μεσσηνίας: “Έλλειμμα πολιτισμού η κίνηση της Τουρκίας για την Αγία Σοφία”

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος σε σημερινή του παρουσία στην Εμπομπή “¨ΣΗΜΕΡΑ” του ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε ως έλλειμμα πολιτισμού την κίνηση της Τουρκίας να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί. 

“Ένα μνημείο παγκοσμίου πολιτιστικής κληρονομιάς δεν μπορεί να μετατρέπεται ξαφνικά σε τζαμί, για την ικανοποίηση των θρησκευτικών αναγκών του ισλάμ”, τόνισε ο Μητροπολίτης.  

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους και να θέσει σημαντικά ερωτήματα στην ίδια την Ευρώπη. Όσον αναφορά τις διεθνείς αντιδράσεις ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε: “Σε παγκόσμιο επίπεδο και κυρίως οι δύο μεγάλες δυνάμεις Αμερική και Ρωσία, εκτός από ευχολόγια δεν έχουν πράξει κάτι σημαντικό…” 

Σχετικά με το αν η μετατροπή ήταν χτύπημα για την Ελλάδα, υποστήριξε ότι δεν είναι μόνο προς την χώρα μας, αλλά στέλνει μήνυμα προς Ευρώπη και δύση. 

Τέλος, σε ερώτημα για το αν ανησυχεί για θερμό επεισόδιο ανέφερε πως όλος ο κόσμος ανησυχεί, ιδίως εάν έχεις έναν γείτονα που δεν μπορεί να καλλιεργήσει πνεύμα συνεργασίας και διαλόγου.    

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΠΤΟ 1:54:23

Διαβάστε ακόμα