Νέος Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ ο Αναπλ. Καθηγητής Χρ. Καραγιάννης

Νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ εξελέγη σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης. 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992.

Το 1995 έλαβε με διάκριση από το University of Aberdeen τον τίτλο του Master of Theology (MTh). Για την επίδοσή του τιμήθηκε με υποτροφία από το Gilroy Royal Scholarship Foundation της Μεγάλης Βρετανίας (1996).

Μεταξύ των ετών 1997-1999 μετέβη στη Γερμανία (Tübingen) για έρευνα σχετική με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Από 1999 μέχρι το 2007 εργάστηκε στον Κλάδο Εκδόσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως συντάκτης των περιοδικών «Εκκλησία» και «Θεολογία».

Το 2004 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής. Το 2006 εξελέγη Λέκτορας του ανωτέρω Τμήματος με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία και Αρχαιολογία της Παλαιάς Διαθήκης».

Από το Σεπτέμβριο του 2007 διδάσκει στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Δεκέμβριο του 2012 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής  και τον Ιανουάριο του 2019 Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο “Παλαιά Διαθήκη”.

Έχει συμμετάσχει σε αρχαιολογικές αποστολές στην Καισάρεια Φιλίππου (Banias) και στα Αρχαία Μάγδαλα στη γη του Ισραήλ.

Από το 2010 είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος για το Πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών του Τμήματος Θεολογίας» και από το 2018  του έργου διδασκαλίας (Short Courses) με θρησκευτικό και πολιτιστικό θεματικό περιεχόμενο.

Toν Απρίλιο του 2018 εξελέγη κατόπιν σχετικής μυστικής ψηφοφορίας των εκπροσώπων των Τμημάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑΘηνών, μέλος της Επταμελούς Επιτροπής Ερευνών του ΕΛΚΕ με τριετή θητεία.

Με απόφαση της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (12-11-2019) ορίστηκε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κέντρου Αριστείας για την Ψηφιακή Κληρονομιά.

Με απόφαση της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (13-02-2020) ορίστηκε μέλος του Δ. Σ. της Εταιρείας Αξιοποίησης.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΤΑΠ ορίστηκε ως Ακαδημαϊκός Σύμβουλος θεμάτων Κλάδου Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Θεολογίας.

Έχει συγγράψει μονογραφίες και επιστημονικά άρθρα, ενώ έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε πολλά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Διδάσκει στο Προπτυχιακό και στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας μαθήματα σχετικά με το γνωστικό του αντικείμενο.

Διαβάστε ακόμα