Ο Μητροπολίτης Καρυστίας Σεραφείμ στην γενέτειρά του

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του χωρίου Κοσμάς Κυνουρίας όπου και μετέβη ο εκ Κοσμά καταγόμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής με την συνοδεία του τον Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και εν συνεχεία κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μετά ευγενούς τιμητικής παραχωρήσεως του Σεπτού Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Την δε κυριώνυμο ημέρα 1η Ιουλίου στον προαναφερθέντα πανηγυρίζοντα ιερό ναό χοροστάτησε του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ.Σεραφείμ όπως και κήρυξε τον θείο λόγο πλαισιούμενος απο τους ιερείς και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Εν συνεχεία μετά το πέραςτης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργία ακολούθησε η ιερά πομπή της λιτανείας της ιεράς εικόνος των Αγίων Αναργύρων με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ την πλαισίωση των ιερέων αλλά και την συμμετοχή των πιστών που συμμετείχαν στις εορταστικές ακολουθίες υποδεχόμενοι τον Σεβασμιώτατο στην ενορία της γενέτειρας του ο οποίος με την χάρη του Θεού και των Αγίων Αναργύρων εκπληρώνει κάθε χρόνο την ετήσια επίσκεψη του προσφέροντας την Θεία Ευχαριστία επίσης αξιοσημείωτο ότι φέτος συμπλήρώνονται πεντήκοντα δύο έτη Αρχιερωσύνης.

Φωτογραφίες Ειρήνη Χείλαρη Στρατηγούλα Νίκια.

 

 

Διαβάστε ακόμα