Στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Γράφει ο Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Αξιοποιώντας την παραμονή του στην Κύπρο, με την ευκαιρία των αντικατοχικών εκδηλώσεων για την επάρατη Τουρκική εισβολή στο νησί το 1974, ο Αρχηγός τού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έτυχε τής φιλοξενίας και τού Προκαθημένου τής κατά Κύπρον Εκκλησίας, Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου, το μεσημέρι τής Τρίτης 21ης Ιουλίου.

Ο Στρατηγός κ. Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό τής Εθνικής Φρουράς Αντγο Δημόκριτο Ζερβάκη και άλλους Αξιωματικούς, ζήτησαν την ευχή τού Αρχιεπισκόπου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες όχι μόνο για αυτή καθ΄αυτή την αποστολή τους, αλλά και για να προάγουν καθημερινά το αγαθό της ασφάλειας στην κοινωνία».
Μάλιστα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε πως «γνωρίζουμε όλοι ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Εκκλησία είναι παρούσες καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής και πάντα η ευλογία της Εκκλησίας σκέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτό το τιτάνιο έργο το οποίο έχουν να διεκπεραιώσουν».

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε πως «σε κάθε ιερά ακολουθία δεν παραλείπουμε να μνημονεύουμε ο Θεός να ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να τους κρατεί υγιείς για τη δική μας παραμυθία και την σωτηρία της πατρίδας και σύμπαντος τού ευλογημένου ημών Έθνους».

Ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στον Αρχηγό τού ΓΕΕΘΑ ένα αργυρό δίσκο με τον δικέφαλο αετό στο μέσον, σύμβολο τής βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση, ακολούθησε γεύμα το οποίο παρέθεσε ο Μακαριώτατος, προς τιμήν τού Στρατηγού κ. Φλώρου, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

 

 

Διαβάστε ακόμα