Ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην ενορία της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως

Ο ομώνυμος του ναού της εκκλησιαστικής μας κοινότητας, βρεφονηπιακός σταθμός η Αγία Μαρίνα, ξεκίνησε τη λειτουργία του, στην νέα σχολική χρονιά, την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Με την ευλογία του Θεού από την τέλεση του αγιασμού, τα βρέφη και τα νήπια, άρχισαν καθημερινά να δέχονται την φροντίδα και την προστασία της εκκλησιαστικής μας κοινότητας, μέσα στη θαλπωρή του βρεφονηπιακού σταθμού.

Ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός συνοδευόμενος από τον ιεροψάλτη Γεώργιο Βάρσο προσήλθε, μετά την Θεία Λειτουργία που ιερούργησε στο ναό της αγίας Μαρίνας, στο βρεφονηπιακό σταθμό και τέλεσε ενώπιον των παιδιών τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ευχήθηκε στα παιδιά και για λίγη ώρα έμεινε μαζί τους σε ένα διδακτικό παιχνίδι. Ο σταθμός λειτουργεί με όλα τα έκτακτα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τις αντίστοιχες δομές. Με επιλεγμένο προσωπικό παρέχεται αγάπη και κάθε προβλεπόμενο από τους παιδαγωγικούς κώδικες στα βρέφη και στα νήπια.

Ο σταθμός μας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000, με την ευλογία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, του οποίου την πρόταση για ενοριακούς βρεφονηπιακούς σταθμούς υιοθέτησε ο τότε πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Ξυνός. Με το τότε εκκλησιαστικό συμβούλιο μετέτρεψαν το κληροδότημα Ζαχαρούλας Τάτση σε βρεφονηπιακό σταθμό και έκτοτε λειτουργεί ανελλιπώς για 20 χρόνια υπό την εποπτεία του οικείου Δήμου και με την ευλογία και την προστασία της αγίας Μαρίνης.

Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία στο εορτάζοντα ναό οσίου Μελετίου Σεπολίων. Εκεί ιερούργησε ο επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος ο οποίος και χειροθέτησε αναγνώστη τον μαθητή Γεώργιο Δαζίκου, από τους ιερπόπαιδες του παραπάνω ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα