Ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στην Τρίπολη

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας, εορτάσθηκε σήμερα 26 Οκτωβρίου 2020, ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος ο Μυροβλύτης στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην Τρίπολη. 

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της πόλεως, αλλά και από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού. 

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο σημερινό Αποστολικό Ανάγνωσμα του Αποστόλου Παύλου απευθυνόμενος προς τον Τιμόθεο αναλύωντας το στίχο “κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης Ιησούν Χριστόν”. Παρομοίασε τον χριστιανό σαν τον καλό στρατιώτη όπου οφείλει να υπακούει και να πειθαρχεί στο Ευαγγέλιο. Ως όπλο του κατά του διαβόλου τόνισε, πρέπει να έχει τον Σταυρό. Καταλήγοντας,  αναφέρθηκε στην ανδρεία και την γενναιότητα του εορτάζοντος Αγίου Δημητρίου, καλώντας τους πιστούς να γίνει πρότυπο στην πίστη τους. 

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος χειροθέτησε σε Λογοθέτη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Αριστείδη Σκόρδο. 

Παρέστησαν ο Διοικητής της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημ. Τσιμπίδης και ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης Σμήναρχος Δημ. Φωτόπουλος.   

 

 

Διαβάστε ακόμα