Τα Κουνουπιδιανά υποδέχτηκαν την Παναγία  Τριχερούσα
26 Οκτωβρίου 2020 Κοινοποιήστε

Τα Κουνουπιδιανά υποδέχτηκαν την Παναγία Τριχερούσα

Μέσα σε πανηγυρικό την κλίμα Κλήρος και Λαός υποδέχτηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου στον επιβλητικό Ναό της Ενορίας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου, την Παναγία την Τριχερούσα.

Στη συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο, μιλώντας για τα θαύματα της Παναγίας της Τριχερούσσας, καθώς και για τον Άγιο Δημήτριο, που τη μνήμη του εορτάζει η Εκκλησία μας αύριο, τονίζοντας ότι η Παναγία αγάπησε τους Αγίους και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας αγάπησαν την Παναγία μας…

Στον πανηγυρικό Εσπερινό έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως μας ανάμεσα τους και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Καρυδίου Παν/γιώτατος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς.

Πριν της απολύσεως ο Ιερατικός προϊστάμενος του Ναού Παν/τος Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας ευχαρίστησε όλους εκείνους που βοήθησαν ώστε η αυριανή ημέρα να είναι μία ημέρα ορόσημο για την Ενορία Κουνουπιδιανών με τα εγκαίνια του Ιερού Ναού.

Παράλληλα προσέφερε στο Θεοφιλέστατο που πρώτη φορά επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ως Επίσκοπος ένα επιγωνάτιο με την μορφή του Αγίου Δημητρίου.

Πλήθος κόσμου τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προσήλθε να προσκυνήσει ανάμεσα τους τοπικοί παράγοντες και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Εκτύπωση