Το Μέγα Μήνυμα του νέου Επισκόπου Αρσινόης Παγκρατίου

Γράφει ο Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Με την Ιερά Σύνοδο να επικυρώνει την εκλογή τού σεβαστού Καθηγουμένου τής Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης π. Παγκρατίου σε νέο Επίσκοπο Αρσινόης, το απόγευμα τής Παρασκευής 23ης Οκτωβρίου, τελέστηκε η ακολουθία του Μηνύματος τού νέου Επισκόπου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στη Λευκωσία.

Ψαλλομένου του Απολυτικίου και Κοντακίου της Πεντηκοστής, τα μέλη της Ι. Συνόδου, αρχής γενομένης από τον Μακαριώτατο, υπέγραψαν τον κώδικα των Πρακτικών.

Πριν το τέλος, ο δεύτερος τη τάξει, Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος ανέγνωσε την Κανονική Πράξη εκλογής του εψηφισμένου Επισκόπου Αρσινόης κ. Παγκρατίου.

Μετά το δι’ εὐχῶν, ο νεοεκλεγείς μετέβη στον ναό, προπορευομένου του λαμπαδούχου.

Στη συνέχεια, αναπέμφθηκε δέησις και ο εψηφισμένος ανέγνωσε το Μέγα Μήνυμα. Μετά το πέρας της ακολουθίας, και πάλιν τα Μέλη της Ι. Συνόδου αποχώρησαν ἐν πομπῇ και ο εψηφισμένος Επίσκοπος Αρσινόης δέχθηκε τις ευχές τού κόσμου στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Η χειροτονία τού π. Παγκρατίου σε Επίσκοπον θα τελεσθεί αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης στην Πάφο. Απευθείας μετάδοση θα γίνει από το δορυφορικό κανάλι τής κρατικής τηλεόρασης RIK SAT και τον τηλεοπτικό σταθμό OMEGA. Απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση θα γίνεται από το ραδιοφωνικό σταθμό τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής «Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ».

 

 

 

Διαβάστε ακόμα