Αντίδωρον ευγνωμοσύνης από τον Μητροπολίτη Ιερισσού Θεόκλητο

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Εγκύκλιο ως αντίδωρο ευγνωμοσύνης απέστειλε σήμερα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, προς τον Ιερό του Κλήρο, τις Μοναστικές αδελφότητες, αλλά και προς τον φιλόχριστο λαό του Θεού,  έπειτα από την προσωπική του δοκιμασία αντιμέτωπος με τον ιό που μαστίζει σήμερα, ολόκληρη την ανθρωπότητα. 

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού ευχαριστεί, όλους όσους τον στήριξαν υλικά και πνευματικά κατά την περίοδο αυτή, πρωτίστως δε τον Θεό που επέτρεψε να  δοκιμαστεί παιδαγωγικά, βγάζοντάς τον αλώβητον από το μαρτύριο που του υπεβλήθη. 

“Αν κανείς δεν πληγεί από το θηρίο του κορωνοϊού, δυστυχώς, δεν μπορεί να πιστέψει στην ύπαρξη αυτής της πληγής και κυρίως να κατανοήσει τί κινδύνους κρύβει”, τονίζει χαρακτηριστικά. Επιπλέον, συστήνει την χρήση μάσκας και την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης που έχει υποδείξει η Πολιτεία, για την αποφυγή μετάδοσης του ιού. 

Τέλος, κάνει αναφορά στο Μυστήριο των Μυστηρίων, την Θεία Κοινωνία και τον τρόπο μεταδόσεως αυτής, λέγοντας ότι αποτελεί την κόκκινη γραμμή για την Εκκλησία, η οποία είναι και η μόνη που διακαιούται να μιλά, διότι την τελεί και την βιώνει!

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Διαβάστε ακόμα