Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στο Σύδνεϋ

Ενημερωτική εκδήλωση για τη νεοσύσταση Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ ομιλητές ήταν τέσσερις επιτυχημένοι ιεροψάλτες, ο Διευθυντής του Παραρτήματος της Σχολής στο Σύδνεϋ, κ. Βασίλειος Ψιλάκος, ο κ. Αστέριος Ζουριάκας, ο Δημήτριος Κουμπαρούλης και ο κ. Ανδρέας Ψαρομμάτης. Οι ομιλητές παρουσίασαν και ανέλυσαν τις πτυχές της ιεράς τέχνης της εκκλησιαστικής βυζαντινής μουσικής, ενώ έγινε και ενημέρωση για τη διαδικασία εγγραφής στο Παράρτημα της Σχολής στο Σύδνεϋ, καθώς και για τις εξαιρετικά χαμηλές συνδρομές φοίτησης.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να διδαχθούν τη Βυζαντινή Μουσική και να μυηθούν στην Ψαλτική Τέχνη, μπορούν να απευθύνονται για περαιτέρω πληροφορίες και για εγγραφές στην ιστοσελίδα της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου: www.sagotc.edu.au .

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στο Σύδνεϋ θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο και θα διεξάγονται σε τρία σημεία της πόλης: α) Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν, β) στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, στο Κόγκρα, και γ) στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στην περιοχή Παραμάτα.

Διαβάστε ακόμα