Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικολάου Σελέντη

Κάθε χρόνο στις 19 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος έχει καθιερώσει να επισκέπτεται την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, όπου με αφορμή τα ονομαστήρια της Καθηγουμένης Μακαρίας μοναχής και την 46η (για εφέτος) επέτειο από την κοίμηση του μακαριστού Προκατόχου του Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη), ο οποίος εκοιμήθη την 19η Ιανουαρίου 1975, τελεί την Θεία Λειτουργία και το αρχιερατικό μνημόσυνο.

Ωστόσο, εφέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων, που ισχύουν στη χώρα μας κατά της εξαπλώσεως της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19, ο Σεβασμιώτατος δεν μετέβη στην Ιερά Μονή, αλλά τέλεσε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το οποίο ευρίσκεται εντός του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χαλκίδα, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του μακαριστού Προκατόχου του κυρού Νικολάου και της πρώτης Καθηγουμένης της νέας αδελφότητας Μοναχής Μακαρίας Μητσοπούλου.

Διαβάστε ακόμα